Afkobling i Jylland

Livet i København kan til tider være kaotisk. Jeg har haft en særdeles travl og spændende periode hvor jeg har fået nydt livet i København til fulde og hvad der tilbydes. Jeg havde især en masse sport jeg skulle til, hvor vi havde et ret tæt kampprogram i fodboldklubben. Det endte dog desværre med at jeg pådrog mig en mindre lyskenskade som gjorde at jeg måtte sætte sporten lidt i bero. Ud over det sportslige så har jeg været til en mindre madfestival hvor folk kom og præsenterede deres mad fra alle dele af verden. Jeg ville egentlig gerne selv have stillet op med nogle af de traditionelle retter hjemmefra, men fik mig desværre ikke meldt til i tide, så det må blive næste år. Selve madfestivalen var dog helt fantastisk og det var sjovt at opleve noget anderledes mad og jeg må især sige at mit syn på asiatisk mad blev helt anderledes efter at have smagt nogle af retterne som bliver lavet helt fra bunden og ikke som de traditionelle asiatiske fastfood steder.

Det var dog som sagt en travl tid jeg var gået igennem og det betød også at jeg skulle opleve lidt andre ting. Jeg havde i længere tid besluttet mig for at besøge nogle af de dele af Danmark jeg ikke kommer til så tit. Valget denne her gang blev på Vestjylland som jeg ud over et kort visit i Esbjerg for nogle år siden egentlig aldrig har været i. Jeg har i lang tid gerne villet se Ribe da det er Danmarks ældste by og har rigtig meget kultur som jeg gerne ville opleve. Da jeg besluttede mig for Ribe var det også lige til højrebenet at tage en af øerne i nærheden. Jeg faldt over et indlæg om Sylt her som ikke ligger så langt fra og er et lidt atypisk valg i stedet for Rømø og Fanø som mange tager. Dog har Sylt en helt speciel madkultur som jeg ikke kunne sige nej til så det var et nemt valg.

Selve turen til Vestjylland og Ribe var lidt lang, men det var også det hele værd. Jeg fik set hvad Ribe har at byde på og jeg må sige at det er en helt speciel og særdeles interessant by der på trods af at være noget mindre end København har rigelig med kultur og spændende seværdigheder. Sylt var også noget helt særligt og jeg var dybt imponeret over Vesterhavet samt de mange kulinariske oplevelser samt den natur som Sylt har at byde på. Når man bruger det meste af tiden i centrum af København, så kan det være nemt at overse nogle af de seværdigheder og den kultur som resten af Danmark har at byde på. Det var en helt speciel oplevelse og også noget jeg helt klart vil gøre igen. Der er noget ganske specielt ved at tage ud til nogle af de dele af landet man aldrig har været før og opleve de ting der ellers er at byde på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *