Livet i Danmark som afrikaner

danmarkAt flytte til et helt fremmed land kan være svært. Det var det også for mig dengang jeg flyttede til Danmark og skulle lære et helt andet sprog og en helt anden kultur at kende. Jeg er dog glad for at være kommet til et land som Danmark og især til København, hvor jeg har fået gode muligheder for at lære den danske kultur og samtidig bibeholde min afrikanske kultur. Det har været en lang rejse i de sidste ti år, men jeg er blevet taget rigtig godt imod og har fået en helt fantastisk oplevelse af at være i Danmark.

Det var udfordrende i starten, men efter et par år hvor sproget endeligt var på plads, selvom det er svært at lære, og jeg endeligt fik en nogenlunde stabil hverdag, så er det et helt fantastisk liv jeg lever i det kolde, men smukke danske land. København er fyldt med mangfoldighed og der er plads til alle slags mennesker hvilket har været en stor hjælp for mig til at blive en del af miljøet.

I Danmark er der gode muligheder for at lære om nye kulturer og samtidig udfolde sine egne traditioner hvor man hver dag bliver mødt af mennesker som er virkeligt interesserede i hvad man har at byde på, selvom mine afrikanske rødder til tider byder på noget der kan virke meget fjernt fra den danske kultur. Jeg har en god blanding af danske og afrikansk, hvor jeg kan spise den mad jeg kender hjemmefra og dyrke de sportsgrene jeg også gjorde i Zimbabwe, hvilket gør det hele lidt nemmere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *